36e Internationale Oldies Cup 2018 Trampolinewedstrijden

In het weekend van 21 t/m 23 september 2018 werden de jaarlijkse internationale Oldies Cup trampolinewedstrijden gehouden, dit keer in het Duitse plaatsje Nottuln in de nabijheid van Münster. Dit zijn wedstrijden voor dames vanaf 28 jaar en heren vanaf 30 jaar. Vrijdagmiddag 21 september reisden de Novitas-leden af. Naast de Novitassers namen leden van zes andere Nederlandse verenigingen en uiteraard de nodige Duitsers deel. De dames worden verdeeld in acht en de heren in zeven leeftijdscategorieën.

Bij de dames nam onze trainster Riet Renting deel in de oudste (achtste) damesklasse en als oudste deelneemster legde zij, als vanouds, beslag op de eerste plaats. Zij sprong dan ook de nodige salto’s en barani’s. Sandra Renting, dochter van, nam dit jaar voor de tweede maal deel aan de Oldies Cup. Zij was ingedeeld in de derde damesleeftijdsklasse. Zij moest en zou haar tweede en derde sprongserie afsluiten met een salto voorover en dat deed zij met succes. In dezelfde leeftijdsklasse als Riet Renting bereikte Evaline Heuvelmans met drie solide uitgevoerde sprongseries de derde plaats. Na een onderbreking van zo’n vijfentwintig jaar heeft zij het trampolinespringen hervat. Anneke van Haren was ingedeeld in de tweede damesklasse. Met de door haar op rustige en beheerste wijze uitgevoerde sprongseries wist zij beslag te leggen op de zevende plaats. Bij de heren was George Harm de oudste deelnemer. Na twee sprongseries stond hij tot zijn eigen verbazing op de eerste plaats. Zijn derde en laatste ronde verliep helaas niet helemaal zoals gepland. Er zaten te veel schoonheidsfoutjes in. Hierdoor eindigde hij tenslotte op de tweede plaats.

Met een eerste, een tweede en een derde plaats mag de deelname van de Novitassers aan de Oldies Cup 2018 Trampolinewedstrijden wel als geslaagd beschouwd worden.

Als intermezzo werd een wedstrijdje synchroonspringen gehouden. De tweetallen werden door loting samengesteld. Vooraf was dus niet bekend wie je partner was, man of vrouw, Nederlands of Duits, maar altijd een positieve verrassing. Alle Novitassers namen hieraan deel.

Als supporters waren Christa Nijenhuis en Marijke Harm meegereisd.

Ten afscheid van Nottuln werd de Longinustoren beklommen. Wel 32 meter hoog, het bezoekersplatform was echter op 24 meter hoogte.

Genoemde springers kijken nu al reikhalzend uit naar de volgende Oldies Cupwedstrijden die eind september 2019 in Grasdorf (Laatzen), Duitsland, bij Hannover, gehouden zullen worden.

De Nederlandse delegatie.

De deelnemers van Novitas. Zij trainen op de donderdagavond in de zaal Valkeniersdonk. Anneke van Haren ontbreekt helaas op deze foto.