Seizoen 2012/2013

Interview met Naomi Rijke; jeugdlid van 8 jaar – juni 2013

Toen ik 3 jaar was ging ik op ballet en toen ik 6 jaar was op turnen. Hele dagen maakte ik radslagen en spagaten. Ik heb heel veel energie en wil de hele dag wel turnen. In 2011 kwam ik bij de pre-pre-instap van de voorselectie. Ik vind de brug het leukste om te doen. Daar moet ik een borstbeton maken en de buikdraai. De sprong van de lage legger naar de hoge is het moeilijkst

Maar de balk is nog moeilijker. Dan moet je ook radslagen en koprollen maken en dan toch op de balk blijven. Soms lukt dat en dan ben ik heel blij. Helemaal als het tijdens een wedstrijd lukt. Wedstrijden vind ik heel leuk, er zijn dan heel veel kinderen die net als ik dol zijn op turnen. Papa en mama zitten dan op de tribune om mij te steunen. En ze zijn supertrots als ik een podiumplaats heb. Het liefst wil ik natuurlijk eerste worden.

Ik heb nu 14 medailles, die zijn niet allemaal van turnen, ook van de zwem4daagse en wandel4daagse maar het meeste van turnen. Later hoop ik eerste te worden op de Olympische Spelen. Twee keer in de week oefen ik in de KNGU-zaal in Beekbergen en daarnaast nog thuis. Als ik Olympisch kampioen wil worden, moet ik misschien wel 28 uur per week oefenen of in ieder geval heel vaak.

Naomi Rijke

ATK 2013 in nieuwe turnpakjes – juni 2013

Vrijdag 21 juni was het zo ver, de laatste wedstrijd van het seizoen, de Apeldoornse Turnkampioenschappen. Altijd een gezellige wedstrijd met alle clubs uit Apeldoorn. De kinderen vinden dit ook een leuke wedstrijd.

De week er voor kwamen net de nieuwe turnpakjes binnen dus we konden helemaal gaaf en blinkend aan de wedstrijd beginnen. Ik weet zeker dat deze nieuwe pakjes geluk gebracht hebben!

Wedstrijd 1

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de allerkleinsten van ons, de instappers. Tess Ignatius, Evaline Groenedaal en Esmee van Kouwen. De dames begonnen op sprong, dit ging heel goed. Tess en Esmee deden deze wedstrijd voor het eerst een nieuwe sprong en deze lukte ook nog goed. Dat was heel gaaf! Daarna gingen de dames door naar brug. Dit ging bij alle drie erg goed. Esmee had iets te veel vaart met haar buikdraai waardoor ze nog een extra rondje moest maken. Het derde toestel was balk. Altijd spannend of ze er op blijven! Evaline deed het heel goed, mooie strakke oefening, met de koprol er op gebleven! Heel knap!

Als laatste gingen we door naar vloer. Ook spannend, Evaline zou vandaag voor de eerste keer alleen arabier flick-flack gaan doen en Tess arabier dubbel flick-flack. En bij beide ging het heel goed! Evaline had een mooie flick-flack en turnde de oefening mooi door. Ook Tess had een mooie arabier dubbel flick-flack en daar achter aan een super oefening met wijde sprongen en mooie elementen.

Uiteindelijk de prijsuitreiking: Evaline 7e , Tess 6e en Esmee 1e, een prima prestatie van deze 3 kanjers!

Wedstrijd 2

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan de andere turnsters uit onze groep. Ze waren verdeeld over 4 toestellen ingedeeld. Ook deze meiden hebben supergoed hun best gedaan. In de eerste ronde moest Nienke op vloer. Ze turnde een hele mooie oefening, met een prachtige arabier flick-flack, hele schroef en overslag streksalto! Op balk begonnen Jodi, Denise S, Denise B, Lisanne, en Laure. Ook daar gingen de oefeningen heel goed. Jodi, die na twee seizoenen blessures eindelijk weer wedstrijden mag turnen, ging voor het eerst flick-flack op de balk maken. Dit was enorm spannend, maar gelukkig ging het goed en bleef ze er op staan. Ook Lisanne had een hele mooie balk oefening met een gigantisch hoog cijfer! Trudy kon helaas op sprong niet meedoen vanwege een blessure aan haar voet. Brug, balk en vloer aangepast, heeft wel kunnen doen. Michelle die vlak voor de wedstrijd nog even angstig was voor de salto van de brug, turnde een hele mooie oefening op brug met een zolendraai en een prachtige afsprong!

In ronde 2 was het de beurt aan Serena, Noelle en Michelle op balk, de dames waren behoorlijk zenuwachtig en vielen er helaas af. Alleen Serena kon de zenuwen bedwingen en bleef er op.Op vloer lieten Denise S en Denise B allebei een zeer mooie oefening zien, met mooie onderdelen! Laure had ook een goede vloeroefening met een mooie flick-flack salto, net als Lisanne . Lisanne had deze serie voor het eerst in haar oefening. Extra spannend dus, maar het lukte mooi wel!

Ronde 3 waren Bernice en Trudy aan de beurt op de balk. Ook als je al senior bent is en blijft het een moeilijk toestel. Bernice turnde deze wedstrijd voor de eerste keer een flick-flack op balk en was hier best heel zenuwachtig voor. Toen die gelukt was, zag je de spanning van haar af glijden en turnde ze de oefening prachtig uit! Ook Trudy turnde een prachtige oefening ondanks de blessure aan haar voet. Ze maakte in het begin een klein foutje, maar herstelde het door nog even snel een extra onderdeel in de oefening er bij te stoppen, mooi opgelost!

En toen was het al weer de laatste ronde van deze wedstrijd, Nienke ging naar balk, en ook zij turnde net als eigenlijk bijna iedereen een zeer strakke balk oefening, zonder wiebels met mooie ruime sprongen en haalde hier een zeer hoog cijfer voor. De anderen turnden ook hun oefeningen netjes af.

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking: Serena 3e, Noelle 7e Michelle 8e , Lisanne 1e, Laure 2e , Jodi 1e, Nienke 3e Denise Smies 4e, Denise Brink 7e, Bernice 1e en Trudy 4e.

Wat een topprestaties!

Meiden jullie hebben allemaal je best gedaan en laten zien waar we afgelopen seizoen hard aan gewerkt hebben. Ik ben trots op jullie, bedankt voor een geweldig leuk seizoen.

Groeten, Jeroen van Kouwen – trainer turnselectie

Algemene Ledenvergadering – februari 2013

Op woensdag 27 februari heeft NOVITAS haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden in zaal “Auroralaan” van het WSV-sportcomplex. Helaas was het aantal belangstellenden erg gering. Jammer, want het bestuur is heel geïnteresseerd in de mening van de leden en had juist nu ook een aantal vernieuwingen te melden.

Zoals elk jaar gaf de penningmeester een toelichting op het financiële jaarverslag. Ook de jaarverslagen van de diverse productgroepen lagen daar ter inzage. Bert Savelkoel en Anja Rietkerk werden voorgesteld als nieuwe bestuursleden. Bert werd bovendien als voorzitter voorgedragen en de aanwezigen hebben zijn benoeming aanvaard. George Harm is na vele jaren secretaris te zijn geweest, teruggetreden als bestuurslid. Wij danken George voor al het werk en zijn bijzonder grote inzet voor de vereniging. George heeft als grote blijk van waardering het erelidmaatschap van de vereniging ontvangen.

Daarna heeft het bestuur de plannen voor de nieuwe bestuursorganisatie gepresenteerd. De aanwezigen hebben dit met grote belangstelling aangehoord. De avond is afgesloten met een gezellig samenzijn in de bar van het WSV complex.

Schaatsmiddag – februari 2013

Zaterdag 2 februari werd er weer geschaatst door de leden van onze vereniging tijdens de traditionele schaatsmiddag op Kunstijsbaan
De Scheg in Deventer. Iedereen die niet aanwezig was, heeft écht iets gemist. Het is een gezellige en hele sportieve middag geweest georganiseerd door onze Activiteitencommissie. Het weer was niet zo winters, maar zorgde er wel voor dat niemand het echt koud had.

Voor een impressie zie de gemaakte foto’s

Eerste plaatsingswedstrijd Dubbel Mini Trampoline (DMT) te Goes – januari 2013

Op zaterdag 26 januari hebben een aantal leden, die elke vrijdagavond DMT springen onder begeleiding van Anneke van Haren, deelgenomen aan hun eerste plaatsingswedstrijd. Deze wedstrijd vond plaats te Goes in de provincie Zeeland. Dat is een behoorlijk eindje uit de buurt en dus een heel stuk rijden. Dit hield in dat al vroeg moest worden vertrokken om op tijd (9.00 uur) in de zaal te zijn.

Om 6.00 uur stond iedereen in de startblokken om te vertrekken en reden we weg. De springers konden onderweg nog lekker een beetje slapen en de chauffeurs zorgden dat ze veilig, rustig en op tijd in Goes aankwamen. Er was zeer slecht weer voorspeld, maar dat viel gelukkig zo vroeg nog mee. Voor Esther, Moniek en Jara was het niet nieuw meer, maar voor Bo, Kayleigh en Alysha was het allemaal superspannend en de zenuwen straalde er dan ook van af. Gelukkig waren de andere springers van Anneke er ook al en was het ijs snel gebroken. Onder het genot van een kopje koffie kwamen de ouders ook weer een beetje bij en was het tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd.

Eerst een stukje warming-up en daarna was het tijd om in te springen en te  wennen aan een andere DMT. Zo kon iedereen zich weer een beetje losspringen en de oefeningen nog een keertje door nemen. Iedereen springt in een eigen leeftijdscategorie en daardoor was er tijd om elkaar een beetje te helpen en te steunen. Hierbij was het leuk om te zien dat ook de springers van de andere verenigingen steeds voor elkaar klaar stonden. Door de verschillende categorieën werd het een lange, spannende maar toch heel gezellige dag. Een aantal springers, sprongen door de zenuwen, niet alles zoals getraind was, maar iedereen deed zijn best en we hebben de dag toch met een goed gevoel af kunnen sluiten.

Het is een hele leuke dag geweest met een mooie en sportieve wedstrijd. Een geweldige ervaring voor de meisjes. Aan het einde van de dag gingen we naar huis met het voornemen, de volgende wedstrijd er weer zo’n leuke dag van te maken, met minder zenuwen en meer zekerheid en misschien een stapje hoger in de uitslag.

Wedstrijd Trampolinespringen – januari 2013

Op zaterdag 19 januari 2013 organiseerde gymnastiekvereniging KDO een wedstrijd trampolinespringen. De trampoline springers van GV NOVITAS waren ook uitgenodigd. Drie kinderen hebben deelgenomen aan deze wedstrijd. Na de nodige voorbereiding donderdags in de trampoline lessen was het zaterdag eindelijk zover en konden ze voor een echte jury springen. Alle 3 de springers hebben super goed gesprongen. Jade Kempenaar heeft zelfs de eerste prijs in de wacht gesleept in de catergorie kinderen van 10 en 11 jaar. Wij feliciteren Bram Modderkolk, Heleen de Haas en in het bijzonder Jade Kempenaar met het behalen van dit fantastische resultaat.

Uitreiking Your Turn diploma assistente niveau 1 – januari 2013

Voor de vereniging is goede leiding van groot belang. Binnen de vereniging wordt derhalve veel aandacht besteed aan opleidingen. Dit begint al bij jeugdleden die zoveel plezier aan de turnsport beleven, dat zij besluiten een opleiding te starten tot assistente. Maaike van Buren heeft dit ook gedaan en op donderdag 10 januari ontving zij uit handen van secretaris George Harm een diploma voor het met goed gevolg afronden van de Your Turn opleiding voor assistente niveau 1.

Maaike turnt zelf al enige jaren bij NOVITAS. Ze is begonnen bij juf Riet in de gymzaal aan de Valkeniersdonk. Al snel ging Maaike naar de selectie. Ze turnt nu in de B-selectie en doet ook aan acro-gymnastiek. Ze is vorig jaar bij juf Kyra begonnen met haar opleiding. De laatste opdrachten heeft zij bij juf Riet afgemaakt en naar volle tevredenheid afgerond. We hopen natuurlijk dat Maaike nog lang blijft assisteren en dat ze straks zodra ze 14 jaar is haar opleiding assistente niveau 2 gaat doen. Gefeliciteerd, Maaike! Laat jij een voorbeeld zijn voor anderen.

Trampoline Workshop – januari 2013 

Op 3 januari 2013 hebben wij in samenwerking met Wisselwerk een workshop trampoline springen gegeven. Wisselwerk heeft dit georganiseerd voor kinderen die in Apeldoorn Zuid wonen.

In de zaal aan de Valkeniersdonk stonden 2 trampolines, een mini-trampoline, een lange mat en een ongelijke brug klaar om gebruikt te worden door de kinderen. Er waren 2 workshops waarin kinderen in 2 leeftijdscategoriën deel konden nemen onder begeleiding van Riet Renting, Bernice Gelhever, Marit Gilhuijs en Karin Goudbeek. In de eerste workshop waren maar liefst 28 kinderen aanwezig, zij hebben ruim 1,5 uur gesprongen op de trampolines. De kinderen waren erg enthousiast en hebben allerlei verschillende oefeningen gedaan. Tijdens de tweede workshop waren iets oudere kinderen aan de beurt, hier kwamen 12 kinderen naar toe. Het was een leuke middag  en tegelijkertijd een mooie promotie voor onze vereniging.

Groepen aangepast sporten krijgen Rhönrad training – januari 2013

Met de groepen aangepast sporten (dinsdaggroepen) zijn we 2 januari naar Raalte geweest om les te krijgen in het turnen met een rhönrad! Lees hieronder de bevindingen van een paar sporters die erbij waren:

Ria: Ik vond het héél leuk! Ben over de kop gegaan. Eerst moesten we allemaal gymnastiekjes doen met één juffrouw. Toen ging ze ons voordoen hoe we in de hoepel moesten staan: Kijk zó, in het rhönrad en toen ik ging helemaal over de kop. Toen we weg gingen, kregen de mensen van de gym chocola en die mocht ik geven.

Grietje: Ik vond het héél leuk, de hoepel, het rhönrad, mooi rond en ik had zelfs één been los! Eerst vond ik het eng, later niet meer. Wil het graag nog een keer doen. Er waren leuke juffen en we kregen een diploma. Ik heb bvenop de ronde hoepel gezeten en toen moest ik er vanaf springen op de dikke mat. En we moesten een hoepel wegduwen.

Imre en Anuradha:  Ik wil het best nog een keer doen en Imre ook, omdat het leuk was. Alles was leuk. Ik vond het knap dat ik durfde. We zijn trots op onszelf. De grote hoepel was grappig.

 

Han: 2 Januari gingen we naar Raalte. Zo’n rad ging rond draaien. Iedereen vond het in het begin een beetje eng, op de kop hangen. De mensen hielpen ons. Was een leuke, zeer geslaagde dag om op terug te kijken. We kregen een diploma uitgereikt. Ik vond het hartstikke leuk dus. Dat ze dat georganiseerd hebben, was toppie. Ze waren behulpzaam.

Lies: Op de kop gaan, he, vind ik de 1e keer héél eng, de tweede keer héél lekker. Omhoog lopen en zitten óp de hoepel bovenop, vond ik ook de 1e keer eng, daarna niet meer. Ik moest ook het rad hard duwen en er dan zelf naar toe rennen. En in het rad staan, met voeten op de plankjes (Zó) en dan helemaal rond: vond ik héél mooi, leuk! En heen en weer schommelen met steeds één hand los was ook heel leuk.

Het was een fantastische uitstap en tsjonge, wat hebben we allemaal genoten! Er zijn aardig wat grenzen verlegd, aldus Evaline, de begeleidster vanuit de vereniging. Meer beeldmateriaal onder foto’s.

Kerstmarkt in en om Het Kristal – december 2012

Op zaterdag 15 december werd er in en om het Kristal in de wijk Zuidbroek een gezellige kerstmarkt georganiseerd. Er waren ca. 45 kraampjes met artikelen, creatieve workshops en live muziek. Ook werden er allerlei lekkernijen verkocht. NOVITAS was ook van de partij om promotie te maken voor de vereniging en door de verkoop van kerstkransjes, snoep, speculaas en vetbollen voor vogels te zorgen voor wat extra geld voor de clubkas.

Sabine Loozeman, Anja Hol (beiden leiding) en Ina Gloudemans-Pospiech (bestuur) richtten ‘s morgens om 10.30 uur de kraam smaakvol in. Er was nog even wat commotie, omdat men aangaf dat er geen reservering was gemaakt. Een email bracht gelukkiguitkomst. Na het opbouwen hadden we voor aanvang van de markt nog mooi even de tijd voor een kopje koffie en thee. Bedankt Sabine, dat je daar zelfs aan gedacht hebt. Korte tijd later sloot ook Anja Rietkerk (bestuur) zich bij hen aan. ‘s Middags werden een aantal dames afgelost door Tineke Mensink (leiding) en Anneke van Rijn (lid). Allen bedankt voor de inzet en de bereidwilligheid dit voor NOVITAS te willen doen. We zijn reusachtig blij dergelijke vrijwilligers binnen de vereniging te hebben.

De verkoop verliep goed mede dankzij het geweldige idee van Ina om een grabbelton te maken voor de kinderen. George Harm (bestuur) bedanken we voor het beschikbaar stellen van de mand hiervoor. Ook het idee van Anja Hol om met een dienblad rond te lopen met chocolade kerstkransjes zorgde voor een flinke afname daarvan. Devoorbijgangers konden de kransjes en de speculaas eerst even proeven en velen konden het kopen daarvan daarna bijna niet meer weigeren. We hebben verder genoten van het enthousiasme waarmee Anneke de voorbijgangers wist over te halen NOVITAS te ondersteunen. Al met al was het een geslaagde gezellige dag. Rond 16.00 uur sloot de kerstmarkt en keerden we weer tevreden huiswaarts.

BLING BLING avond – november 2012

Op 26 november organiseerde Monilux een inloopavond voor leden, vrienden en kennissen van Gymnastiekvereniging NOVITASDe avond is door veel belangstellenden bezocht.

Vlak voor aanvang bleek dat Monilux zijn deuren die avond geopend had voor twee verenigingen. Naast  onze eigen vereniging was dit Volleybal vereniging Blok EVC uit Vaassen. Hierdoor liep de wachttijd bij de kassa zeker aan het einde van de avond wel wat op, maar de drukte maakte het wel super gezellig.

Er is flink geshopt tegen inkoopsprijzen en heel wat sieraden, sjaals, haaraccessoires en damestasjes gingen weer mee naar huis. Tussendoor kon onder het genot van een drankje nog wat worden bij gekletst. En niet onbelangrijk de vereniging krijgt een percentage van de omzet.

Alle aanwezigen BEDANKT voor jullie aanwezigheid en steun aan de verenging.

NOVITAS Disco – november 2012

Zaterdagavond 24 november was het dan zo ver, de NOVITAS jeugdleden van 8 tot 12 jaar konden swingen tijdens de disco. Eén van de zalen van Wijkcentrum Orca was voor deze gelegenheid omgetoverd tot discotheek.  Een grote dansvloer, vlaggetjes, ballonnen, een bar en niet te vergeten een echte DJ, alles was aanwezig.

Tijdens de disco heeft de jury (DJ’s) bepaald welke 2 meisjes en welke jongen er het best gekleed waren. Dit werd beloond met mooie prijzen. Ook was er nog een heuse danswedstrijd met prijzen voor de best dansende jongen en het best dansende meisje.

Tussen het dansen door werd er gekletst  en kon er een drankje of een chippie gehaald worden bij de bar. Er werd flink geswingd en rond 21.00 uur gingen alle discogangers moe met hun ouders weer naar huis.

Bekijk de foto’s om de sfeer te proeven.

Sinterklaas op bezoek bij NOVITAS – november 2012

Op zaterdag 24 november werden de  kinderen op een speciaal georganiseerde gymochtend bezocht door onze Goedheiligman en 2 van zijn Pieten. De kinderen hebben de Sint en zijn Pieten kunnen laten zien wat zij allemaal doen op gym bij NOVITAS. De Pieten deden fanatiek mee met alle onderdelen. Zelfs de Sint heeft geprobeerd om een pakje door de schoorsteen te gooien. Het was natuurlijk super spannend wat de Sint van de gymkunsten van de kinderen zou vinden, maar hij vertelde ons allen dat hij erg tevreden was over wat hij gezien heeft. Voor hun prestaties kregen alle kinderen een Pietendiploma.

Sinterklaas heeft verder kadootjes en pepernoten achtergelaten. De kinderen hebben hun kadootje enthousiast uitgepakt voordat ze weer met hun ouders naar huis gingen.

Komt u ons volgend jaar weer bezoeken, Sinterklaas?

Verenigingswedstrijd 2012 Mheenhal – november 2012

Zoals iedere jaar in het eerste weekend van november vond ook dit jaar op 3 november de verenigingswedstrijd van NOVITAS plaats. Er deden in totaal 215 deelnemers mee in 31 categoriën. Onder de deelnemers waren ook leden van Gymnastiekvereniging NTK. Vanwege de intensieve samenwerking tussen de selecties van NOVITAS en NTK is besloten de selecties te laten meedoen aan elkaars verenigingswedstrijden. Onder wedstrijden in het menu zijn alle uitslagen te vinden.

Om 8.45 uur stonden de kleinste turners en turnsters klaar voor het kleuterparcours. Ondanks het vroege tijdstip hadden ze er zichtbaar plezier in. Vanaf 10.00 uur vonden er achtereenvolgens drie wedstrijden met ieder 4 rondes plaats.  Iedere wedstrijd werd voorafgegaan door een warming-up, op geweldige wijze begeleid door Sabine Loozeman.

In wedstrijd 1 mochten de leden met een verstandelijke beperking, de jongens als ook meisjes in de categorieën pre-instap, instap en pupil 1 en 2  2e/3e divisie hun kunnen laten zien. Allen hebben geweldige prestatie geleverd. Wedstrijd 2 was geheel ingeruimd voorde recreatieve leden, ingedeeld op geboortejaar en niveau. Deze leden, die normaal niet aan wedstrijden, deelnemen lieten het aanwezige publiek goed zien, hoe zij de afgelopen weken geoefend hadden. In wedstrijd 3 kwamen de oudere recreatieve leden niveau 10, 11 en 12 aan bod. Eveneens turnden de selectieleden van de 2e, 3e, 4e en 6e divisie hun oefeningen in deze laatste wedstrijd. Het publiek zag geweldige sport.

Tussen wedstrijd 2 en 3 was er een demonstratie acrobatische gymnastiek onder leiding van Daniëlle van Eck. Alle aanwezigen lieten met een enorm applaus weten dat ze het een fantastisch schouwspel hadden gevonden.

Rond 18.00 uur sloten we een geslaagde sportieve dag af. De organisatie van de dag was in goede handen van de wedstrijdcommissie onder leiding van Tineke Mensink. Deze commissie werd nog bijgestaan door diverse leden van activiteitencommissie en bestuur. Wij danken alle medewerkers voor hun inzet. Alle leden en in het bijzonder de medaillewinnaars van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Binnenkort verschijnen de foto’s van deze verenigingswedstrijd op de website.

Opening Het Kristal Zuidbroek – september 2012

Op zaterdag 29 september vond de officiële opening plaats van Het Kristal in de wijk Zuidbroek. Ter gelegenheid van deze opening was er een informatiemarkt voor alle participanten uit het Kristal en buurtbewoners die hun activiteiten onder de aandachtwilden brengen. Ook NOVITAS is onder begeleiding van Joke Dehnen op de dinsdagavond participant van het Kristal met Sportfit lessen w.o. volleybal. Ina Pospiech en Anja Rietkerk (beiden bestuur), Sabine Loozeman, Janneke Overduin en Tineke Mensink (alledrie leiding) en Gerda Mulder (lid uit de groep van Joke) hebben geweldig hun best gedaan om NOVITAS onder de aandacht te brengen van de vele bezoekers. De opening stond in het teken van het Circus. In dat kader vonden er allerlei activiteiten plaats met muzikale opluistering van een Arubaanse band en Showband jong DAP . NOVITAS heeft hieraandeelgenomen met een aantal hele mooie demonstraties Acrogym onder begeleiding van Daniëlle van Eck in één van de nieuwe gymzalen behorend bij Het Kristal. De officiële opening werd later op de middag verricht door burgemeester Berends. Al met al was het een hele gezellige en geslaagde middag.

NOVITAS in de prijzen bij de Oldies Cup – september 2012

Op zaterdag 22 september 2012 werd in het Duitse Nottuln voor de 31e keer de internationale Oldies Cup trampolinespringen gehouden. Een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor dames vanaf 28 en heren vanaf 30 jaar.Onder de ca. honderd deelnemers waren er 26 uit Nederland, uitkomend voor zeven verschillende verenigingen, te weten: Actief Paterswolde, DFS Hoogezand, Flik Flak Den Bosch, Gym XL Amersfoort, Nika Hoogland, Omnia 2000 Aalsmeer en NOVITAS Apeldoorn. Voor NOVITAS namen Riet Renting en George Harm deel aan de Oldies Cup.

In zes verschillende leeftijdsklassen werd gestreden om de prijzen in een verplichte serie van tien sprongen en twee keuze oefeningen van tien sprongen. Voor de meesten gold echter: deelnemen is belangrijker dan winnen. Het gezelligheidsaspect is erg belangrijk bij deze wedstrijd. Er is een vaste kern van deelnemers, die het ieder jaar als een soort reünie beleven. Ook zijn er deelnemers die pas op latere leeftijd begonnen zijn met trampolinespringen. Riet Renting won in haar damesklasse (6) door het springen van diverse salto\’s en barani’s met 75.2 punten goud. Zij was bovendien de oudste deelneemster. George Harm behaalde in zijn leeftijdsklasse (6) met een score van 67.8 punten de derde plaats, nadat hij er bij het inspringen alsnog in geslaagd was een lastig onderdeel onder de knie te krijgen. In dezelfde klasse werd de Duitser Florian Huxmann vierde. Hij was de oudstedeelnemer met 71 jaar. De vrouw van George, Marijke was mee als supporter. NOVITAS-trainster Anneke van Haren nam eveneens deel. Zij kwam niet uit voor NOVITAS maar voor Flik Flak, de vereniging in Den Bosch waar zij ook trainster is. In haar damesklasse (5) bezette Anneke met 70.0 punten de vierde plaats.

Wij feliciteren deze “Oldies” met het behaalde resultaat. De volgende Oldies Cup wordt georganiseerd op zaterdag 28 september 2013 in ’s-Hertogenbosch.

Seniorenactiviteit – september 2012

Zaterdag 15 september zijn de senioren van de vereniging  gaan Klootschieten in de omgeving van Woudhuis. Onder leiding van verschillende leden van de Klootschietvereniging aldaar hebben we 10 groepjes gevormd. We hebben een heel parcours afgelegd, waarbij steeds twee teams tegen elkaar streden. Onderweg is veel gezocht naar “de kloot” , soms fanatiek gesport maar bovenal veel gelachen. De aanmoedigingsprijs werd gewonnen door Ria, Dinie en Meintje, allen uit de groep van Marion Weijn. De hoofdprijs is gewonnen door Chris, Grietje, Imre en Anuradha. Assistent en leden uit de groep van Evaline Heuvelmans. In Antoinette van Eck had deze laatste groep ook nog een privé “kloot” harker. Zij deed voor spek en bonen mee, omdat degroepen die tegen elkaar streden een gelijk aantal leden moestenhebben. Wij feliciteren hen allen met het behalen van dit resultaat. Na het klootschieten was er een gezellig samenzijn met soep en broodjes in het clubgebouw van de klootschietvereniging Woudhuis. Iedereen die niet aanwezig was, heeft echt iets gemist!

Nieuw seizoen – augustus 2012 

We staan aan het begin van een heel nieuw seizoen. We wensen alle leden natuurlijk een heel plezierig en sportief seizoen toe. Helaas hebben persoonlijke redenen van leiding en gebrek aan belangstelling er toe geleid dat het bestuur heeft moeten besluiten de lesonderdelen Jazz en Streetdance uit het lesprogramma te halen. Aan het einde van het vorig seizoen hebben we op gepaste wijze afscheid genomen van respectievelijk Mariska Rustebiel en Eline van Amersfoort. Wij danken hen voor hun inzet en wensen hen alle goeds toe voor de toekomst. Diverse disciplines binnen NOVITAS zullen ook dit seizoen aan wedstrijden deelnemen. Ook zal er onderling weer gestreden kunnen worden om de medailles tijdens de verenigingswedstrijd op de eerste zaterdag van november. Verder heeft activiteitencommissie weer diverse activiteiten gepland buiten de normale lessen om. Kortom NOVITAS blijft in beweging. Mis niets en houd daarom de agenda goed in de gaten.