Seizoen 2014/2015

BINGO in combinatie met Algemene Ledenvergadering – maart 2015

bingoMaandag 23 maart j.l. hielden we een BINGO avond in De Groene Hoven aan de Koninginnelaan 280 in Apeldoorn. Alle (ere)leden en ouders/verzorgers van leden waren hierbij welkom.Ondanks dat de deelname gratis was, konden we helaas maar een twintigtal (ere)leden verwelkomen. Onder het genot van een drankje en een hapje werd gezellig Bingo gespeeld voor mooie prijzen. Tussendoor heeft het bestuur verantwoording afgelegd over het in 2014 gevoerde (financiële) beleid tijdens de Algemene Ledenvergadering. Alle aanwezigen hebben het beleid goedgekeurd. Penningmeester Kees Dijkstra toonde verder de begroting voor het nieuwe jaar. Helma Diks is nadat ze de functie al enige tijd op zich had genomen, officieel tot secretaris van de vereniging benoemd. Diverse jubilarissen werden deze avond extra in het zonnetje gezet en kregen van de vereniging een ere-speldje.

Kies je aangepaste sport – maart 2015

Met betrekking tot het sportstimuleringsprogramma ‘Kies je aangepaste sport’ verscheen onderstaand persbericht op 25 februari j.l.

Iedereen kan sporten in Apeldoorn!

kies-je-aangepaste-sportSporten en bewegen is gezond voor ons allemaal. Maar niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden om te kunnen sporten. Vanwege geestelijke of lichamelijke beperking is het niet vanzelfsprekend dat je je kunt aansluiten bij een team. Jammer, want dan mis je het samen zweten en strijden voor een (doel)punt. Je mist ook het samen energie verbranden en energie opdoen. En wat je vooral mist is het samen plezier hebben. Apeldoorn omarmt daarom het programma ‘Kies je aangepaste sport’ dan ook volop, aldus de Apeldoornse sportwethouder Stukker.

‘Kies je aangepaste sport’ is een sportstimuleringsprogramma, dat erop gericht is om kinderen, jongeren en volwassenen vanaf 6 jaar in 3 tot 5 momenten te laten kennismaken met verschillende sporten die bij hen passen. Het gaat hierbij om kinderen, jongeren, volwassenen die in hun ontwikkeling beperkt worden, door bijvoorbeeld een verstandelijke, lichamelijke, of zintuigelijke handicap of door gedragsstoornissen of psychiatrische problematiek.

Het programma ‘Kies je aangepaste sport’ beoogt deelnemers gericht en blijvend te motiveren om in de vrije tijd, op vrijwillige basis naschool, deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Uitgangspunt hierbij is dat, als deelnemers, een activiteit of sport vinden waarbij ze zich goed voelen er een grotere kans is dat ze sport als een wezenlijk onderdeel van hun dagelijks leven blijven beschouwen, aldus de projectleider Bas van den Hoogen (Verenigingsburo).

Voorzitter van de werkgroep Sporten met een beperking Apeldoorn, Bernard de Vries (Sportraad Apeldoorn), is blij met deze stap. Gewoon meedoen bij reguliere sportverenigingen is nog niet zo gewoon voor mensen met een beperking. Het blijkt dat zij minder sporten en bewegen dan mensen zonder beperking. Voldoende bewegen ook voor mensen met een beperking van belang. Het is goed voor je gezondheid voor je sociale contacten en het is natuurlijk gewoon leuk.

Wat vind je in het boekje?

Voor de eerste keer vinden, in samenwerking met een groot aantal sportverenigingen en sportscholen, de cursussen ‘kennismaken met aangepast sporten’ plaats.
De cursussen, die in het boekje zijn opgenomen, zijn bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen vanaf 6 jaar met een beperking. Je kunt hier drie tot vijf keer kennismaken met een sport of activiteit. Elke cursus betreft een kennismaking met een tak van sport of een vorm van bewegen, waarbij de eerste beginselen van die sport beoefend worden. Het zijn over het algemeen korte, goedkope cursussen, waar verder geen verplichtingen aan verbonden zijn zoals: lidmaatschap, aanschaf kleding, sportmateriaal en dergelijke (er zijn een paar uitzonderingen).

Volgende week gaan de eerste activiteiten van start bij Gymnastiekvereniging NOVITAS alsmede bij Sportstudio Apeldoorn, gymnastiekvereniging Novitas, Hart Nodig, Robur’58, 4 Fun Fit, Bewegen Bij Buitenhuis, De Klup, Victoria Boys en v.v. Alterno. Kijk snel in het boekje en schrijf je in! Het boekje is te vinden onder Activiteiten

Schaatsmiddag  – februari 2015

Onze traditionele schaatsmiddag vond dit jaar plaats op 14 februari op de schaatsbaan De Scheg in Deventer. Kijkend naar het weer leek het wel lente. Een flink aantal leden van klein tot groot, hebben dan ook deze middag de schaatsen ondergebonden. Naast het schaatsen kon de jeugd ook nog spelen op het middenterrein. Het werd weer een hele gezellige middag, super georganiseerd door onze activiteitencommissie. De commissie had voor iedereen een zakje gevuld met lekkers en wat drinken. Zie voor foto’s het fotoalbum.

Trampoline wedstrijd – januari 2015

Zaterdag 10 januari 2015 was er een onderlinge wedstrijd trampoline springen van de verenigingen NOVITAS en KDO. In totaal hebben er 44 kinderen deelgenomen aan deze wedstrijd. Er werd gesprongen op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte oefening was. Alle deelnemers hebben ontzettend hun best gedaan om een zo mooi mogelijk oefening te springen. Meerdere juryleden hebben deze oefeningen beoordeeld. Na 3 oefeningen was het dan ook tijd om te kijken welke kinderen de hoogste scores hadden behaald, om vervolgens de medailles uit te reiken.
In de les krijgen de kinderen die deelgenomen hebben nog een diploma, met daarop het aantal punten dat zij behaald hebben tijdens de wedstrijd.

Al met al was het een gezellige dag, waarop iedereen heeft kunnen laten zien wat hij/zij kon. Een geslaagde dag, wie weet hoe de scores er bij een volgende wedstrijd voor zullen staan.

UITVOERING “De betovering van Ella” – november 2014

ella_enchanted

 

 

 

 

 

Op 1 november was het dan zover, NOVITAS hield haar uitvoering “De betovering van Ella”. naar de Brits Amerikaanse filmkomedie en de gelijknamige roman Ella Enchanted. In een sprookjesachtige Mheenhal en onder toeziend oog van honderden belangstellenden, beelden veel van onze leden deze gemoderniseerde versie van het sprookje Assepoester op een fantastische wijze uit. Vele weken is er hard aan gewerkt door leiding, vrijwilligers en natuurlijk onze leden om het een succes te laten worden. En niet voor niets, het resultaat was in één woord geweldig. Wij danken alle betrokkenen voor hun inzet, want zonder jullie was het niet zo’n mooie voorstelling geworden.

In de pauze was er ook nog een loterij met hele mooie prijzen. Deze prijzen waren allemaal ter beschikking gesteld, waarvoor dank. Vele mensen waagden een gokje, zodat de loten in hele korte tijd waren uitverkocht. Van de opbrengst kan de vereniging weer mooie dingen doen voor de leden.

Wij doen aan alle aanwezigen een oproep om zijn/haar verhaal over deze uitvoering met ons te delen. Laat ons weten hoe jullie het vonden, wat jullie ervaringen zijn geweest, enz.  Stuur je verhaal naar pr@novitas-apeldoorn.nl en we plaatsen het op de website. Binnenkort zullen ook de foto’s hier beschikbaar komen.

Seniorenactiviteit 2014 – oktober 2014

Op 11 oktober heeft onze jaarlijkse seniorenactiviteit plaatsgevonden. We gingen eerst heerlijk wandelen en daarna een zeepketting maken onder het genot van een klein hapje en drankje.

Nieuw lesaanbod – september 2014

NOVITAS heeft haar lesaanbod uitgebreid en wel voor de doelgroep van (oud) turnsters en turners boven de 16 jaar. Deze les vindt plaats op vrijdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de KNGU hal in Beekbergen en onder begeleiding staan van Jeroen van Kouwen. Doordat de training in de turnhal gegeven wordt, zijn er meer faciliteiten dan in een normale zaal. Naast turnen kan je ook trampoline springen of acrobatische gymnastiek uitoefenen. De contributie voor dit uur zal ca. 45,00 euro per kwartaal gaan bedragen. Deze les zal overigens uitgesloten zijn voor leden die deel uitmaken van de A-selectie van NTK-NOVITAS. Dus lijkt je dit leuk, of weet je iemand die dit graag wil, laat het dan snel weten.