Seizoen 2015/2016

 

FEEST! – juni 2016

Voor het uitreiken van het Nijntje Beweegdiploma organiseren de drie lokale gymclubs KDO, NTK en NOVITAS met medewerking van ACCRES Sportstimulering een speciale activiteit:
                                              “Het BeweegFEEST!”

Tijdens dit feestje kunnen de kinderen laten zien wat ze de afgelopen periode allemaal hebben geleerd. Balanceren, klimmen, klauteren, springen, rollen, draaien… alle beweegvormen komen nog eens voorbij. Daarmee willen wij u laten zien welke vaardigheden de kinderen allemaal beheersen.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de uitreiking van het Nijntje Beweegdiploma!

Het BeweegFEEST! zal gehouden worden op zaterdag 25 juni van 10.00 tot 12.00 uur in sporthal Mheenpark, Zilverschoon 112, te Apeldoorn.

BEWEEGFEEST PEUTERS
09.50 uur:          Peuters welkom
10.00 uur:          BEWEEGFEEST
10.30 uur:          Uitreiken diploma’s per KDV/School/Gymclub
10.45 uur:          Einde Beweegfeest voor Peuters

BEWEEGFEEST KLEUTERS
10.45 uur:          Kleuters welkom
11.00 uur:          BEWEEGFEEST
11.35 uur:          Uitreiken diploma’s per KDV/School/Gymclub
11.50 uur:          Einde Beweegfeest voor Kleuters

Lees meer over het beweegdiploma onder Sportaanbod

Recreatie wedstrijd trampoline springen – juni 2016

Op 11 juni hebben 8 springers van NOVITAS deelgenomen aan de regionale recreatie- wedstrijd trampoline springen in Putten. In totaal deden 98 springers mee in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus. Iedereen heeft 3 oefeningen gesprongen. Hier en daar liep een oefening niet helemaal soepel, maar geen enkele springer liet zich hierdoor van de wijs brengen en ging heel goed verder met zijn/haar oefening.
Na een ochtend springen en natuurlijk ook veel wachten werd eindelijk de uitslag bekend. NOVITAS heeft met zijn springers 4 medailles in de wacht gesleept. Marieke, Naomi en Marijn zijn in de categorie waarin zij deelnamen 2e geworden. Bram mocht de gouden (1e prijs) medaille meenemen in zijn categorie. Al met al was het een mooie dag en heeft iedereen heel goed laten zien wat hij/zij kan.
trampolinespringwedstrijd juni 2016

Lezen over turnen – mei 2016

Ben je helemaal gek van turnen. Dan is dit misschien wel iets voor jou. Eind van deze maand komen er twee leuke leesboeken uit voor kinderen van 9 jaar en ouder. Kijk hier voor meer informatie.

BINGO in combinatie met Algemene Ledenvergadering – maart 2016

BingoMaandag 21 maart hield NOVITAS een BINGO avond in De Groene Hoven aan de Koninginnelaan 280 in Apeldoorn. Alle (ere)leden en ouders / verzorgers van leden waren welkom. De deelname was gratis. Onder het genot van een drankje en een hapje werd door een flink aantal leden gezellig Bingo gespeeld met hele mooie prijzen. Tussendoor legde het bestuur verantwoording af over het in 2015 gevoerde (financiële) beleid tijdens de Algemene Leden-vergadering. Door de aanwezigen is er decharge verleend voor dit beleid. Penningmeester Kees Dijkstra toonde verder de begroting voor het nieuwe jaar. Diverse jubilarissen werden deze avond extra in het zonnetje gezet en kregen van de vereniging een ere-speldje.

Kies je aangepaste sport – maart 2016

kies-je-aangepaste-sportSporten en bewegen is gezond voor ons allemaal. Maar niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden om te kunnen sporten. Vanwege een geestelijke of lichamelijke beperking is het niet vanzelfsprekend dat je je kunt aansluiten bij een team. Jammer, want dan mis je het samen zweten en strijden voor een (doel) punt. Je mist ook het samen energie verbranden én energie opdoen. En wat je vooral mist is het samen plezier hebben. Apeldoorn omarmt daarom het ‘Kies Je Aangepaste Sport’ (KJAS) dan ook volop. Het aanbieden van sporten voor jong en oud, aangepast aan mensen met een beperking. Het is helemaal zoals we in Apeldoorn graag sport aanbieden: in de breedte. Voor elke Apeldoorner wat wils. Diverse sportverenigingen en sportaanbieders uit Apeldoorn bieden vanuit KJAS kennismakingslessen aan. Zo kun je proeven aan verschillende sporten, waaronder zitvolleybal, rolstoeltennis, aangepaste zumba-lessen,G-voetbal en G-korfbal. Ook NOVITAS biedt in dit kader G-gym aan op diverse dinsdagen in april. Sportgierig geworden?  Bekijk hier het volledige aanbod en de kalender.

Nieuwjaar – januari 2016

Weer een heel nieuw jaar ligt voor ons. Het bestuur en alle vrijwilligers van de vereniging wensen alle leden een heel mooi en sportief 2016!

Pietendisco – november 2015

Ook dit jaar is Sinterklaas naar Nederland gekomen. Om zijn bezoek te vieren organiseerde Gymnastiekvereniging NOVITAS een Pietendisco voor haar jeugdleden van 4 tot 12 jaar op zaterdag 21 november a.s. 

Collecte Fonds Verstandelijk Gehandicapten – oktober 2015

fonds verstandelijk gehandicaptenNet als vorig jaar is er opnieuw door een aantal vrijwilligers gecollecteerd voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. De helft van de opbrengst mag besteed worden binnen de vereniging aan de groepen die behoren tot de doelgroep van dit fonds.

Totaal is er dit jaar €988,-  opgehaald en dat is nagenoeg even hoog als vorig jaar. Volgend jaar hopen we meer collectanten te kunnen begroeten, zodat we voor deze leden binnen onze vereniging nog meer kunnen doen. Iedereen die dit jaar gecollecteerd heeft, bedankt voor jullie inzet!

Verenigingswedstrijd dit jaar over twee dagen – oktober 2015

Eind oktober werd weer de traditionele verenigingswedstrijd gehouden. Dit is een onderlinge wedstrijd voor alle turners en turnsters van de vereniging. Door onze nauwe samenwerking met NTK strieden ook de selecties van NTK mee. Dit keer heeft de vereniging er voor gekozen om de verenigingswedstrijd te verdelen over 2 dagen en op twee locaties in verband met de beschikbare toestellen zodat iedereen tot zijn/haar recht kon komen.

 

Verenigingswedstrijd 2015Vrijdagavond 30 oktober vond van 17.00 – 21.00 uur in de KNGU hal te Beekbergen de wedstrijd plaats voor de selectieleden van NOVITAS en NTK (2e, 3e, en 4e divisie) alsmede de NTK turnselectie jongens.

Zaterdag 31 oktober van 09.30 – 17.15 uur in de Mheenhal te Apeldoorn kwamen de recratieleden en de B-selectie aan bod. De kleuters startten die dag om te laten zien wat zij de afgelopen tijd al geleerd hadden. Een groot aantal mogelijkheden uit het Beweegdiploma kwamen aan bod.

Op de zaterdag zag het programma er als volgt uit:

Wedstrijd 1: 10.15  – 12.30 uur Special Gym en meisjes recreatie niveau 3
Wedstrijd 2: 13.15  – 15.00 uur Jongens recreatie en meisjes B-selectie
Wedstrijd 3: 15.00  – 17.15 uur Meisjes recreatie niv.1 en 2 alsmede niv.10/11 en meisjes B-selectie.

Alle sporters gingen er voor !  Iedereen was welkom om naar de wedstrijden te komen kijken. De entree was gratis.

Oldies Cup trampolinespringen – oktober 2015

George Harm en Riet Renting, twee leden uit ons technisch kader hebben op zaterdag 10 oktober j.l. deelgenomen aan de 33e Internationale Oldies Cup in het Duitse Weingarten (nabij de Zwitserse grens)
 Oldies cup 2015
Beiden zijn in de prijzen gevallen. Riet behaalde in haar klasse een fantastische eerste plaats en George nam in zijn klasse een mooie bronzen plak (3e) mee naar huis.
Wij feliciteren hen beiden met deze goede prestatie. Op de foto de totale Nederlandse delegatie.