Nieuwsberichten

Een verslag van de uitreiking van de Sportpenningen en de Sportverkiezing
over 2016

Afgelopen juli hebben 14 G- sporters van NOVITAS deelgenomen aan de Special Olympics Nationale Spelen, die 1x in de 2 jaar worden gehouden. Wat had iedereen het naar zijn zin en wat heeft ieder zijn/ haar best gedaan!
Behalve véél plezier en een rugtas vol ervaringen, werd in die periode ook een documentaire gemaakt door Omroep Gelderland van Arjan. Met grote tevredenheid blikken we (nog steeds) op dat weekend terug.
En… naast de 14 sporters hebben de 5 coaches het ook super naar hun zin gehad!

De sporters die een eerste plek hadden behaald kwamen in aanmerking voor een Sportpenning van de Gemeente Apeldoorn. 11 G- sporters kwamen vol trots woensdag 25 januari naar het Stadhuis voor de uitreiking, t.w. Anna Israëls, Anne van de Berg, Claudia Kleverwal, Lies de Vries, Nicolle Tellegen, Suzanne Johnson, Alvin Ogemba, Arjan van Rijssen, Han van Doornik, Imre Bijsterbosch en Jelle van Vriesland. We namen plaats in de sfeervolle Raadszaal, waar de sporters op de stoelen mochten zitten, die normaal gesproken bezet worden door de Burgemeester en Wethouders!

Eerst werden de sporters in het zonnetje gezet: per groep werden ze uitgenodigd door ladyspeaker Christel van Reekum. Een ieder kreeg wat vragen voorgeschoteld en het beantwoorden kostte geen moeite. Nicolle wist er zelfs aan toe te voegen dat ze de vrijdag erna jarig zou zijn, waarna een ‘Lang zal ze leven’ vanuit de volle zaal klonk.
Na vele felicitaties, woorden, de penning om ieders hals en bloemen werd dat deel van de avond afgesloten.

Het volgende onderdeel was de Sportverkiezing. Dit jaar werd voor het eerst de verkiezing voor sporters met een beperking gehouden. Han was genomineerd en nu maar afwachten. Spannend! Weer een volle zaal en weer op een luxe stoel, alleen nu kon Han alles vanaf de andere kant van de zaal bewonderen.
De genomineerden werden uitgenodigd, voorgesteld, bevraagd en toen… (onder het geroffel van kloppende vingers op de tafels) werd de gouden envelop geopend. “En de winnaar is…… Han van Doornik!” Wow! Wat fantastisch! Han maakt een diepe buiging voor het publiek, voegde er een kushand aan toe en kreeg een mooi beeld uitgereikt. Het zal je maar gebeuren: de eerste keer dat deze verkiezing wordt gehouden en je wint dan!
Na de bekendmaking van de andere winnaars (sporttalent, sportman, sportvrouw en sportploeg) werden alle genomineerden en winnaars nog flink op de foto gezet, waarna enkele interviews begonnen. Eerst een interview voor de krant (zie o.a De Stentor, vr. 27 januari). Gelijk door naar tv- opnamen van RTV Apeldoorn (zie de beelden van do. 26 januari) En dan nu eerst maar eens even genieten van alles wat er is gebeurd!
Het was een bijzondere avond! Een groot compliment voor de toevoeging van de nieuwe tak ‘Verkiezing van sport(st)er met een beperking’. Een ware erkenning voor sporters met mogelijkheden!

Namens Han een hartelijk dank aan iedereen die op hem heeft gestemd.

Tot slot: Ik ben trots op al onze G- sporters en geniet telkens weer van hun enthousiasme! Ik wil daarbij mijn hartelijke dank uitspreken aan Antoinette, Marion, Ornella en Christa die telkens klaarstaan en het mogelijk maken om dit voor elkaar te krijgen.
Met sportieve groet, evaline heuvelmans

 

Collecte Fonds Verstandelijk Gehandicapten – december 2016

De landelijke opbrengst van de collecte voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten 2016 is uiteindelijk € 923.236,= geworden. Hiermee kan het Fonds weer heel veel projecten voor mensen met een verstandelijke beperking  financieel ondersteunen. Zonder de zeer gewaardeerde hulp van vrijwilligers was dit niet mogelijk geweest.

Net als vorig jaar is er ook weer door een aantal vrijwilligers van NOVITAS gecollecteerd voor dit Fonds. De helft van de opbrengst mag besteed worden binnen de vereniging aan de groepen die behoren tot de doelgroep van dit fonds. 

Totaal is er dit jaar door onze vrijwilligers € 723,-  opgehaald, waarvan we dus de helft binnen de vereniging mogen besteden. Hoewel het iets lager is dan vorig jaar, is het nog altijd een mooi resultaat. Volgend jaar hopen we meer collectanten te kunnen begroeten, zodat we voor deze leden binnen onze vereniging nog meer kunnen doen. Iedereen die dit jaar gecollecteerd heeft, bedankt voor jullie inzet!

Eén van de projecten die het Fonds Verstandelijk Gehandicapten mede ondersteunt is het door de NTR geproduceerde Knoopgala.

Het Knoopgala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond veel aandacht gevraagd voor het werk van het Fonds.

De uitzending is op dinsdag 27 december 2016, 21:45 uur bij de NTR op NPO1.

De herhaling is op zaterdag 31 december 2016, 10:40 uur bij de NTR op NPO1.

 

Zie onder Nieuwsberichten – Archief voor het nieuws uit eerdere seizoenen