Sportfit

Sportfit is de verzamelnaam voor een aanbod van sport-activiteiten binnen de gymles, waarbij het accent niet meer ligt op het (toestel-)turnen, maar veel meer gericht is op de algemene gymnastiek. Wij willen proberen iedereen zo fit mogelijk te laten blijven door gebruik te maken van sport en spelonderdelen en conditiegym.

Er is wel een duidelijk verschil tussen Sportfit 50+ en Sportfit 35+(het vroegere damesgym). Bij de dameslessen ligt het accent iets meer op het conditiegedeelte van de les, waarbij de onderdelen aerobics-steps-callanetics-groundcontrol (grondgym) en fitness een belangrijke rol spelen.

Bij de Sportfit 50+ staat vooral het plezier voorop en vormen Bewegen op Muziek-Seniorobics en Spel en Conditievormen belangrijke onderdelen van de les waarbij vooral plezier in bewegen voorop staat. De materialen bij het Sportfit zijn vaak lichter en prettiger in gebruik. Bovendien zijn ze meer aangepast aan de leeftijd van de deelnemers.

Onder Lesroosters Sportfit in het hoofdmenu is te vinden op welke dagen en in welke gymzaal Sportfit wordt gegeven. Klikken op Sportfit om er direct heen te gaan.