Turnen

Turnen voor jongens en meisjes

Vanaf een leeftijd van 6 jaar zijn de jeugdlessen niet meer gemengd.

De meisjes gaan dan gericht bezig met het aanleren van basisvaardigheden van het turnen. Dit gebeurt op de toestellen: brug, balk, mat, kast en paard. Ook komen aan bod onder andere minitramp en ringen. De les wordt soms afgesloten met een (bal)spel. NOVITAS organiseert ook één keer per jaar een verenigingswedstrijd en er zijn door het jaar heen allerlei nevenactiviteiten.

Voor jongens vanaf 6 jaar is er een speciaal jongensturnuur. Zij richten zich eveneens op het aanleren van basisvaardigheden van het turnen. Zij kennen alleen andere toestellen, te weten: brug, rek, mat, sprong, paardvoltige en ringen. Ook in deze les komen andere elementen van de gymnastiek aan bod zoals acrogym en groepsspringen. Ook voor hen is er eenmaal per jaar een verenigingswedstrijd en in de loop van het jaar diverse nevenactiviteiten.

Turnen dames

Heeft u jaren lang geturnd op welk niveau dan ook of heeft u nooit geturnd, maar heeft u nu belangstelling dan heeft NOVITAS die mogelijkheid. Voor de leeftijdsgroep van 18 jaar en ouder bestaan er bij NOVITAS drie lessen. Hier wordt net zoals in de jeugdlessen geturnd op diverse toestellen o.a. brug, balk, mat, minitramp en op diverse niveaus. Deze groepen doen alleen niet mee aan wedstrijden.

Onder Lesroosters Turnen in het hoofdmenu is te vinden op welke dagen en in welke gymzaal Turnen wordt gegeven. Klikken op Turnen om er direct heen te gaan.