Turnen in de selectie

GV NOVITAS biedt voor meisjes en dames op verschillende niveaus turnen aan in 3 verschillende selecties.

A-selectie:

De turnsters in de A-selectie trainen 3 tot 6 uur in de week en turnen hun wedstrijden in 4e of 3e divisie. De trainingen van deze groep vinden plaats in de turnhal in Beekbergen. In deze trainingen wordt je klaargestoomd om mee te doen met turnwedstrijden op regionaal en soms ook landelijk niveau. In onze trainingen gaan hard werken en plezier hand in hand, er wordt gelachen maar zeker ook keihard gewerkt aan een nieuw element of een mooie prestatie op een wedstrijd.

B-selectie

De turnsters in de B-selectie trainen 2 uur in de week en turnen hun wedstrijden in 5e of 6e divisie. De trainingen van de bovenbouwgroep (12 jaar en ouder) vinden plaats in de turnhal in Beekbergen. De trainingen van de onderbouwgroep (tot en met 12 jaar) zijn in de gymzaal aan de Steenhouwersdonk. In deze trainingen wordt je klaargestoomd om mee te doen met turnwedstrijden op regionaal niveau.

Voorselectie

Om toegelaten te worden tot de A of B selectie moet je het een en ander kunnen. Dit leren we je in de voorselectie. In deze groep krijg je op een speelse manier de basisbeginselen van het wedstrijd-turnen voorgeschoteld. Niet alleen de onderdelen worden hier aangeleerd, ook wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid en vormspanning. Drie eigenschappen die niet kunnen ontbreken om een goede turnster te worden. Na maximaal 2 seizoenen stroom je of door naar 1 van de selectiegroepen of je keert terug naar het recreatie-turnen.

Jaarlijkse selectietest

Voor de selectiegroepen moet je geselecteerd worden. Een keer per jaar organiseren we een selectietest. Via de leiding van jouw recreatie-turngroep kun je hiervoor uitgenodigd worden.